06 – 45 34 38 35

info@privatemediclinic.nl

Botox behandeling

Botox behandeling

Botox is een spierontspanner. Het is een natuurlijk eiwit dat door de medische wereld voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Het meest bekend en meest gebruikt worden ze voor het tegengaan van dynamische rimpels. Dynamische rimpels zijn rimpels die ontstaan door het samentrekking van spieren onder de huid in het gelaat. Oftewel, de spieren die verantwoordelijk zijn voor de mimiek. Denk aan het voorhoofd, het gebied tussen de wenkbrauwen en naast de ogen.

Naast de vermindering van rimpels, wordt botox ook ingezet voor medische doeleinden zoals de pijnvermindering bij migraine of het tegengaan van overmatig zweten.

Hoe werkt het?

De botox, oftewel spierontspanners, worden sterk verdund en vervolgens in kleine hoeveelheden in de spiervezel geïnjecteerd die verantwoordelijk is voor het ‘dynamische lijnen’. Simpel gezegd, in de spier die verantwoordelijk is voor de rimpel waar u vanaf wilt. De spierspanning wordt hierdoor sterk verminderd met als resultaat dat de rimpel vervaagt.

De behandeling is niet pijnlijk, u ervaart hooguit een licht prikkelend gevoel. Een verdoving is dus niet nodig. Al met al duurt de complete behandeling bovendien slechts een paar minuten.

Het resultaat

Het effect van de behandeling wordt zichtbaar na 3 tot 5 dagen en is volledig na 14 dagen. Het resultaat is niet blijvend, maar blijft na die eerste 2 weken nog 3 tot 6 maanden zichtbaar. Indien u de behandeling herhaalt voordat het effect volledig verdwenen is, zal het effect uiteindelijk wel langer aanhouden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken worden uw rimpels niet érger als het product is uitgewerkt. De botox werkt namelijk preventief. Wanneer u niets meer doet na een behandeling, zullen de rimpels langzaamaan terugkomen zoals ze waren voor de behandeling.

 

 

Botox