06 – 45 34 38 35

info@privatemediclinic.nl

Fillers

Fillers

De naam zegt het al eigenlijk. Fillers worden gebruikt om statische rimpels letterlijk op te vullen. Daar waar dynamische rimpels veroorzaakt worden door mimiek, worden statische rimpels veroorzaakt door volumeverlies of het verslappen van de huid. Ze komen voor rond de mondhoeken, over de wangen en in de hals. In tegenstelling tot een spierontspanner, zoals botox, is het effect van de toepassing van fillers direct zichtbaar.

Hoe werkt het?

De fillers worden net als botox geïnjecteerd met een fijne naald. In sommige gevallen, zoals het opvullen van de lippen of de lijntjes rondom de mondhoeken kan desgewenst een verdoving worden gebruikt. Dit gaat ook middels een injectie.

Er zijn verschillende soorten fillers waar wij mee werken:

 • Tijdelijke fillers
  Deze verdwijnen na een paar maanden door opname en/of afbraak van het lichaam. Deze
  variant is het meest veilig omdat ze vanzelf verdwijnen.
 • Semipermanente fillers
  Deze blijven langer dan een jaar ter plaatse en geven dus ook aan langduriger effect. Mocht er knobbelvorming optreden, kan door toediening van cortisone het effect van de vuller verminderd worden.
 • Eigen vetweefsel
  Het eigen vetweefsel kan ook gebruikt worden als permanente vuller. Het voordeel hiervan is dat het niet afgestoten kan worden door het lichaam en ook de kans op knobbelvorming is minimaal. Het nadeel is dat in het begin bijna altijd sprake is van resorptie op, overmatige opname van het vetweefsel, waardoor over-correctie nodig is.

Wij maken geen gebruik van permanente vullers. Het nadeel hiervan is namelijk dat wanneer er knobbelvorming ontstaat of de vullers voelbaar zijn, deze enkel weggesneden kunnen worden.

Het resultaat

Het effect van de behandeling is in alle gevallen direct zichtbaar en verbetert nog in de daaropvolgende weken. Het resultaat blijft enkele maanden tot een jaar zichtbaar, afhankelijk van de methode die we toepassen. Enkel bij het gebruik van eigen vetweefsel kan het resultaat blijvend zijn.