06 – 45 34 38 35

info@privatemediclinic.nl

Gezondheidscheck

Gezondheidscheck

Voorkomen is beter dan genezen. Alom bekend, maar op de een of andere manier wordt in de gezondheidszorg nog veel te weinig op deze manier gehandeld. Raar eigenlijk, want juist als het om uw gezondheid gaat wilt u uzelf ieder mogelijk leed besparen toch? Exact! Laat dus regelmatig checken hoe het staat met uw gezondheid zodat u eventuele problemen tijdig kunt herkennen en ernaar kunt handelen.

Hoe werkt een gezondheidscheck?

De gezondheidscheck is een diepgaand onderzoek, waarmee we op zorgvuldige wijze uw gehele gezondheid doorlichten. Alle nodige onderzoeken om een zorgvuldig medisch oordeel over uw gezondheid te geven worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid bloed- en urineonderzoek tot, indien nodig, zelfs een MRI-scan. Alle onderzoeken worden na elkaar gepland.

Afhankelijk van uw leeftijd, persoonlijke risicofactoren en eventuele eerdere bevindingen is het advies om een gezondheidscheck 1 keer in de 2 á 3 jaar te herhalen. Zo is de kans het grootst dat u eventuele problemen op tijd ontdekt.

Het resultaat

De uitslag van uw onderzoeken krijgt u nog dezelfde dag. Zo hoeft u niet onnodig lang in spanning te zitten. De resultaten worden uitgebreid besproken en toegelicht in een consult. Eventueel kan verder onderzoek gedaan worden indien nodig of wenselijk. Mocht blijken dat u een bepaalde aandoening heeft, dan kunt u natuurlijk op ons rekenen. U wordt opgevangen en zo goed mogelijk geïnformeerd over de vervolgstappen. Desgewenst kunnen onze specialisten contact opnemen met uw huisarts en/of specialist en de resultaten met hen delen.

U kunt bij ons terecht voor oa. de volgende tests:

Sport-test

Deze testen zijn ontwikkeld om de juiste ondersteuning te bieden bij het behalen van betere sportprestaties. Door meerdere malen per jaar bloedtesten uit te voeren krijgt u een goed en volledig inzicht in uw fysieke gesteldheid. Hierop kunt u vervolgens uw trainings- en wedstrijdprogramma aanpassen.

Bodybuilding

Bloedwaardentest is blij dat atleten van tijd tot tijd hum bloed laten testen. Als u veel van uw lichaam eist is het ook belangrijk om er zorgvoldig mee om te gaan. Zo kunt u van tijd tot tijd te laten meten of uw lichaam en uw hormonen nog wel op orde zijn. Wij hebben een aantal testen samengesteld speciaal voor bodybuilders en krachtsporters

Allergie

Allergie is een overgevoeligheidsreactie op onschadelijke stoffen, zoals stuifmeel van bomen, grassen of onkruid, we spreken dan van hooikoorts. Maar men kan ook allergisch zijn voor huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijten en schimmels. Ook voedsel bevat allergenen. Ons immuunsysteem (afweersysteem) beschermt ons lichaam tegen aanvallen en het binnendringen van lichaamsvreemde stoffen, door het maken van onder andere antistoffen. Bij een allergie is het immuunsysteem ontregeld en maakt het antistoffen (IgE) die averechtse reacties veroorzaken. In het geval van voedselallergie treed de reactie snel op, vaak binnen enkele minuten tot 2 uur. Er bestaat ook een verlate reactie. Deze kan tot 48 uur na het eten van het voedingsmiddel optreden. De boosdoener is dan lastig te achterhalen. Daarnaast is er ook een niet-allergische vorm van voedselovergevoeligheid. Voorbeelden zijn lactose intolerantie en sulfietovergevoeligheid.

Vitamines & Mineralen

Hoe zit het met uw vitamine- en mineralenspiegels?
Door uw vitamine- en mineralenspiegels te meten kunt uw deze optimaliseren en uw gezondheid, vitaliteit en prestaties verbeteren.

Hormonen

Er wordt steeds meer geschreven over hormonen. Dat komt omdat de uitwerking van hormonen op het menselijk lichaam steeds gedetailleerder in kaart wordt gebracht. Inmiddels weten we dat hormonen van invloed zijn op zo’n beetje alle lijfelijke processen. Ze reguleren uw hongergevoel, vetopslag, energiehuishouding, lichamelijke ontwikkeling en zelfs uw emotionele gesteldheid.

SOA’s

De meeste seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) zijn gemakkelijk te genezen. U kunt echter een SOA hebben zonder dat u het merkt. U kunt dan ook zonder het te weten een SOA overdragen aan uw (seks)partner.

In Nederland lopen ongeveer 100.000 mensen jaarlijks een SOA op door onveilige seks. Een SOA kan ernstige gevolgen hebben als de ziekte niet tijdig wordt behandeld.
Onveilig vrijen, is de belangrijkste oorzaak van het oplopen van een SOA. Onveilig vrijen is meer dan penetratie zonder condoom. Wrijfcontact met de slijmvliezen van de vagina of anus kunnen ook leiden tot het overdragen van een SOA. En ook orale seks is niet zonder risico.

SOA’s als HIV, hepatitis en syfillis zijn ook overdraagbaar via bloed. Dat kan ook al gebeuren bij een onhygiënisch aangebrachte tatoeage of piercing

Een SOA is niet direct zichtbaar bij onderzoek. Afhankelijk van de aandoeningen kan het 10 dagen (chlamydia) tot zes weken (syfillis) duren.

Urine-onderzoek

Bent u bang voor bloedafname, en wilt u toch bepaalde zaken meten, dan kunt u sommige onderzoeken ook in urine laten doen,
u ontvangt dan een urine buisje en een vacuümzuigertje om de urine in een buisje op te zuigen. Tevens ontvangt u het verzendmateriaal om dit buisje met de juiste verpakking naar het laboratorium te versturen.

Ontlasting

Onze gezondheid hangt voor een groot deel af van de gezondheid van onze darmen. Uw ontlasting vertelt u precies hoe het met de spijsvertering en met de gezondheid van je darmen is gesteld. Een ruime meerderheid van de Nederlanders kampt regelmatig met klachten rondom het spijsverteringsproces. Een goede reden om hier eens nader onderzoek naar te laten doen:

Cardiovasculair onderzoek

 • ABP (24 uurs bloeddrukmeting)
 • ECG (in rust)
 • Enkel-arm index (PAV)
 • Eventholter (incl. ECG in rust)
 • Holter (24 uurs ECG incl. ECG in rust)

Astma/COPD

 • longfunctie
 • inhalatiescreening
 • X-thorax

Medische Beeldvorming:

 • Echo
 • Rontgen
 • MRI

Wilt u meer weten, bel of mail gerust.